guldure

Guldure

Lommeure, armbåndsure eller vægure. Guldure kommer i mange afskygninger og former. Et guldur har altid været et status symbol, og de første meget populære guldure var de såkaldte lommeure. Lommeuret som vi kender det var oftest tilknyttet en guldkæde hvor uret blev lagt i et specielt tilvirket lomme i enten jakken, eller i en vest.

Som udviklingen gik

blev armbåndsure mere normen – og det betød også at man så flere og flere som begyndte at efterspørge de lidt mere håndtérbare armbåndsure. Guldure kunne og er stadigvæk et statussymbol. Flere ædelsten kan også pryde et armbånds-guldur. F.eks. er det ikke unormalt at specielt ure til kvinder er udsmykket med diamenter, safirer mv.

Hvilken karat er guldure?

Jo højere karat gulduret er, desto blødere er rammen også. Guld i sin reneste form (24 karat) er et meget blødt metal. Det er ikke altid hensigtsmæssigt da skader bliver tydeligere på guldurenes rammer. Derfor er det sjældendt at kassen der indrammer uret er i 24 karat guld. Oftest ser man dem være i 14-18 karat – eller endnu lavere. Antallet af karat angiver renheden i guldet, og hvor højt indhold der er af guld

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vejen til køb og salg af brugt guld